Poetul Andrei Novac lansează la Braşov cel mai recent volum de poeme

Miercuri, 8 mai 2019, începând cu ora 16.00, la Librăria “Șt.O. Iosif” din Brașov, va avea loc o întâlnire specială cu poetul Andrei Novac, scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România, director al Direcției Centrul Cărții / Institutul Cultural Român. Poetul va lansa volumul “Prin închisori şi prin libertare”, publicat la Editura Cartea Romaneasca în a doua parte a anului 2018 şi lansat în premieră la Târgul de carte Gaudeamus de la Bucureşti.

Despre cel mai recent volum al poetulu scriitorul Felix Nicolau scrie pe coperta patru a cărţii: “Prin închisori şi prin libertate propune un discurs poetic surprinzãtor de unitar. O înşiruire de termeni-refren (închisoare, sensibilitate, vis, umbre, moarte, tãceri) extrage esenţialul unei scriituri centrate pe intensitate. În cãutarea profunzimii sunt folosite metafore şi comparaţii ce niciodatã nu vor friza derizoriul. Spectrul redus de culori adânceşte viziunile-cãrţi poştale doar atât cât ele sã nu devinã patetice. Un expresionism bine temperat, dar cu mizã majorã.”, iar Cornel Ungureanu opinează; “Intensitatea lirică a asumării statutului de literat (de excepţie a rostirii) nu îl aşază sub semnul unei generaţii sau promoţii literare, ci sub semnul unei geografii literare fericite.”

Andrei Novac (n. la 1 iulie 1983, în Târgu-Jiu) este licen‏ţiat în istorie al Universită‏ţii de Vest din Timişoara. A colaborat cu majoritatea revistelor literare din România. A publicat volumele: Poezii (2000), Miez de talpă (2003), A nouăsprezecea inimă de înger (2003), Vârsta sării (2006), Locul în care întorc tramvaiele (2008), Aceiaşi (2011), Regula timidităţii (2016). Este prezent în mai multe antologii. Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 2009 şi al cenaclului Qpoem din 2016.

Vizualizări:(146)